Blinejä Kappelissa

Blinit kuuluvat miltei välttämättä alkuvuoteen, minkä syynä tai seurauksena monilla ravintoloilla onkin tammi-helmikuussa bliniviikot. Sunnuntaisin useat niistä ovat kiinni (liekö järkevää, kun suurin osa ihmisistä on vapaalla…?), mutta Kappeli oli onneksi auki, joten sinne siis.

Kipakalla pakkasilmalla alkumaljaksi maistui Kappelin oma toti, jossa tumman rommin lisäksi tujaus Amarettoa – mainio yhdistelmä, tuskin edes kaipasi guatemalalaista (!?) hunajaa makeutuksekseen.

Koko neljän hengen porukkamme päätyi poikkeuksellisesti samaan valintaan: blinipaletti, joka käynnistyi blinillä, siianmädillä, punasipulilla, smetanalla ja suolakurkulla. Blini oli juuri oikeanlainen: paksu, rapea pinnalta, mehevä sisältä, sopivan rasvainen ilman, että kuitenkaan lillui voissa. Herkullista! Marskin ryyppy ja kuplavesi sopivat mitä mainioimmin juomiksi.

2014-01-19 17-38-04 IMG_8732

Palettiin kuului myös muita lisukkeita, kuvassa vasemmalta sillikaviaari, katkarapuskagen, savuporotartar ja sienisalaatti. Erityisesti silli ja snapsi toimivat täydellisesti yhteen blinin kanssa, samoin poro oli herkullista, eikä sienisalaatissakaan mitään vikaa ollut. Katkaravut eivät ole suosikkejani, mutta myös skagen oli ihan ok. Blinit olivat sopivan isoja, joten niitä meni täytteiden kera vain kaksi (lisäblini annokseen 0,50 euroa).

2014-01-19 17-38-27 IMG_8738

Tymäkän blinikokonaisuuden jälkeen maistui jokin kevyempi, niinpä valitsinkin suklaamarkiisin 😀 Se oli juuri niin suklaisen täyteläistä kuin markiisilta odottaakin, tosin vähän turhan kylmää. Sen seurana tarjottiin ilmavaa valkosuklaamoussea ja raikasta sitrusliköörillä maustettua appelsiinisalaattia. Onnistunut kaunis ja maukas annos.

2014-01-19 19-06-59 IMG_8747

Hyvä illallinen hyvässä seurassa hyvän konsertin jälkeen – ei siis huono sunnuntai lainkaan!

2014-01-19 16-59-04 IMG_8728

(Käyty: 19.1.2014)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.