Kategoriat: Mistä asioista bloggaan?

Mistä sitä etsimääni erinomaisuutta siis löytyy? Ihankin varmasti monenlaisista asioista, mutta tässä blogissa keskityn lähinnä kahteen: ruokaan ja esittävään taiteeseen – tässä hiukan tarkempaa pohdintaa.

Ateriat

Ruokapostaukset liittyvät enimmäkseen mainioihin aterioihin ravintoloissa – toki satunnaisesti joku omakin tekele saattaa päästä esiin, mutta epäilemättä harvemmin kuin muiden. Erinomainen ruoka on nautinto, siksi sitä kannattaa verbaalisesti märehtiä ja siitä jopa kirjoitella. Erinomaisuus, kuten mainittu, edellyttää tavanomaisuuden ylittämistä, joten pelkästään ihan kelpo ateria ei useinkaan saa minua vaivautumaan bloggaamaan – saatika pelkän ravitsemusfunktion täyttävä ruokailu. Ravintoloissa syön ehkä pari-kolmekymmentä kertaa vuodessa, niin yksin, kaksin kuin pienissä porukoissakin. Usein syön mielelläni suositus- tai muun valmiiksi mietityn menun viineineen, koska sellainen kertoo ravintolan ruoka- ja juoma-ajattelusta (ja -osaamisesta) vielä enemmän kuin yksittäiset annokset, joista itse koostan aterian.

Esitykset

Pyrin käymään keskimäärin noin kerran viikossa kokemassa jonkun esittävän taiteen teoksen. Käytännössä tämä ei toteudu ihan tasaisesti läpi vuoden, vaan kalenteriin jää tyhjiäkin viikkoja, mutta toisaalta festivaalit taas tasoittavat lukuja – viime vuosina esityksiä on kertynyt 50-90 per vuosi. Näistä noin kolmannes on tanssia (nykytanssi, baletti), kolmannes teatteria (draamaa, komediaa, musikaaleja) ja loput muuta (oopperaa, konsertteja, jne.) Vaikka nämä lähes kokonaan ovatkin live-esityksiä, lasken mukaan myös jotkin ei-live-esitykset, lähinnä Metropolitanista, Royal Opera Housesta ja National Theatresta elokuvateatterihin välitetyt esitykset. Festivaaleista etenkin Kuopio tanssii ja soi kuuluu kesän vakio-ohjelmaan samoin kuin Tampereen teatterikesä. Myös Savonlinnan oopperajuhlilla tulee käytyä, mutta yleensä vain 1-2 esitystä per kesä, niiden korkean hinnoittelun ja Savonlinnan hankalan majoitustilanteen vuoksi.

meta

Meta-kategorian jorinoissa pohdin bloggaamistani ja blogiani. Kuten tässä kirjoituksessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.