Huber – Berthan lihaksikas pikkuveli

Ravinteli Berthan omistajat avasivat vajaa vuosi sitten Tampereelle pihvipaikan nimeltä Ravinteli Huber – ensivisiitin perusteella varsin pätevä biffiravinteli! Menin Huberiin suoraan teatterista pe-iltana klo 21.40, ja hyvin mahduin ilman pöytävaraustakin. Lista oli lyhyt mutta ytimekäs.

Ilta oli jo pitkällä, ja olin ajatellut ottaa vain pihvin, mutta sorruin kuitenkin myös alkuruokaan: ”Härkää Tartar ja Kananmunaa”. Erinomainen annos! Ikääkuin kuin perinteinen tartar dekonstruoituna ja hyrskyteltynä uuteen uskoon ja hiukan tuunattuna omannäköiseksi. Annoksessa oli herkullista naudanlihaa, keltuaista kypsennettynä kuultavan pehmeäksi (n. 65 °C?), valkuaista kypsennettynä hiukan kovemmaksi, kuivattua sipulia, pikkelöityä sipulia ja worcestershire-kastikehyytelöä. Maut sointuivat yhteen peräti taivaallisesti!2013-08-09 21-52-00 IMG_7095

Pihvilistalla oli ”vakiokokoisia” lihoja ja lisäksi olisi ollut saatavilla isompia kilohinnalla. Arvelin, että normikokoinen piisaa, ja päädyin kuvepihviin (tai ”Flank” kuten se listalla ameriikaksi oli merkitty). Lisukkeet pihville saattoi valita erikseen – otin tietysti luuydintä, kun sitä kerran oli tarjolla. Tarjoilija kyllä kysyi, enkö muuta lisuketta ota, varmaankin arveli että jotain kasviksia puuttuu annoksesta, mutta ajattelin, että jos pihvi on hyvä niin ei sitä tarvitse kasviksilla koristella 🙂

Pihvi oli liki täydellinen. Juuri oikea kypsyys sekä mainiot maut lihaa kunnioittavasta maustamisesta ja puuhiiligrillistä. Olin ottanut varmuudeksi ”kastikkeeksi” valkosipulivoita, mutta en tullut edes koskeneeksi siihen, pihvi kun ei kaivannut mitään lisämakua. Luuydintä oli reipas jööti: noin parikymmensenttinen pätkä halkaistua luuta, sekin pinnalta grillattuna. Syntisen herkullista! Juomana nautin espanjalaista Peña Roblen tempranilloa, joka osoittautua päteväksi pariksi hyvälle lihalle.

2013-08-09 22-04-54 IMG_7098

Jälkiruokaan en enää sortunut, sen sijaan kahvin otin ja sen keran nautin lasillisen hienoaromista miltei makeanoloista Bruagl 1888 -rommia.

Huber on ensivisiitin perusteella mutkaton (ja ainakin tähän aikaan illasta) nopea ravintola, joka tarjoaa mainioita pihvejä. Palvelu on nuorekasta ja sujuvaa – ei toki fine dining -tasoa, mutta eipä sitä tällä konseptilla tavoitellakaan. Konseptinsa puitteissa Huber tunuu varsin mainiolta biffiravintelilta!

2013-08-09 21-42-01 IMG_7091

(Käyty: 9.8.2013)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.