Brasserie Joël – ruokaherkkuja

Park Plaza Westminster Bridge -hotellin yhteydessä oleva ranskalaistyyppinen Brasserie Joël osoittautui yllättävänkin kelvolliseksi ravintolaksi Josper-grilleineen. Parin lounaan lisäksi nautimme siinä perjantaina tässä kuvatun myöhäisen illallisen.

Cocktail-tilaisuuden jälkeenkin maistui vielä kupliva, siispä aluksi lasilliset Sant Orsolan proseccoa. Pöytään tuotiin lounailta tuttu leipäkori (mm. mainioita sitruuna-timjamisämpylöitä) ja tapenade-henkistä oliivitahnaa öljyn ym. lisäksi.

Aluksi otin ranskalaisen sipulikeiton, joka oikein haudutetun oloisena olikin herkullista, vahvan gruyèren ja briossikuutioiden kera.

2013-10-11 20-30-33 IMG_7749

Pääruoaksi valitsin listalta tournedos rossinin, yhden pihvien kuningaslajeista, jota on tullut syötyä monentasoisina versioina. Joëlin rossinissa sisäfilepihvi lepäsi ohuen perunakakun päällä ja paistettu ankanmaksaviipale oli aseteltu pihvin päälle. Ihan kaunis annos, mutta mikä tärkeintä, erittäin herkullinen: muhkea pihvi oli murea, mehevä ja kypsyydeltään täydellinen; ankanmaksa oli kuten aina mainiota sopivasti paistettuna, ja sitä oli sopiva määrä. Valjusta perunakakusta ja tarpeettomasta (vaikkakin maukkaasta) kastikkeesta viis – annos oli mahtavan makuinen! Juomaksi otin tarjoilijan suosituksen mukaisesti bordeaux’laista Château de Camarsacin merlot’ta – ihan suunmyötäinen viini, ei pyörryttävä yhdistelmä, mutta perin kelvollinen.
2013-10-11 20-48-26 IMG_7758
Jälkiruokalistalla oli useitakin kiinnostavia vaihtoehtoja, joista valintani osui vadelma-millefeuilleen. Lehtitaikinalevyt olivat ehkä aavistuksen paksuja mutta rapeita ja hyvän makuisia. Tuoreet vadelmat olivat vahvasti oikean makuisia ja kreemi herkullista. Kaunis ja maistuva jälkiruoka!

2013-10-11 21-20-25 IMG_7762

Brasserie Joël on varsin mainio ravintola, etenkin ruokapuoli tuntui järjestelmällisesti olevan kunnossa, kun siellä muutaman kerran söimme. Pienet miinukset tulevat ympäristöstä, joka ravintolan ollessa täysi on meluinen, ja kiireestä, joka henkilökunnalla tuntui koko ajan olevan – sinänsä ystävällistä ja hyvää brasserie-palvelua, mutta kovin kiirehdityn oloista.

(Käyty: 11.10.2013)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.