Huber – hyvää lihaa ja savunkäryä

Ravinteli Huberista jäi hyvät makumuistot viime kerralta elokuulta, niinpä menimme sinne seuralaiseni kanssa kohtalaisen korkein odotuksin. Ruoan osalta pääosin odotukset täyttyivätkin.

Otimme alkupalaksi ylikypsää häränhäntää ja punajuurta, mukana myös creme fraichea ja punajuuritapiokahelmiä. Suorakaiteeksi prässätty häränhäntä oli mitä mainointa, herkullista suussa sulavaa lihaa. Punajuuri, makea ja vahvanmakuinen, toimi häntälihan kaverina hienosti. Erinomainen annos, ja lähes kauniskin.

2013-11-22 18-46-32 IMG_8003

Päätimme kokeilla pihvilistalta päivän erikoisleikkuita, joina oli tarjolla t-bonea ja dry aged prime rib’iä. Päädyimme t-luupihviin, ja kahteen mieheen tuntui sopivalta taululta löytynyt 660 g jötkäle. Herkullisen näköinen pihvi tuotiin pöytään koko komeudessaan, hiukan valmiiksi leikeltynä mutta muotonsa säilyttäneenä.

2013-11-22 19-07-04 IMG_8006

Pihvistä riittii hyvin niin sisä- kuin ulkofilettäkin molemmille. Liha oli mureaa ja mainion makuista. Myös paahtoperunat lisukkeena maistuivat. Ylimääräisiä kasviksia ei tarvinnut urakoida, kun pääsi itse valitsemaan lisukkeet 😉 Myös talon punaviini Peña Roble, kohtalaisen mainio tempranillo, toimi varsin hyvin tuhdin liha-annoksen kanssa.

2013-11-22 19-09-39 IMG_8011a

Jälkiruoaksi valitsin mustikka, tonkapapu ja valkosuklaa -annoksen, jossa kaikki maut toimivat hyvin erikseen ja hienosti myös yhdessä. Hämmentävän hyvä jälkiruoka! Viiniä ei olisi edes kaivattu, mutta listalta valitsemani Markus Molitorin riesling oli myös hyvä ja tuki jälkkäriä mainiosti. Seuralaisen suklaa, maapähkinä ja kookos kuului myös olleen herkkua.

2013-11-22 19-39-16 IMG_8024

Ruokien osalta siis erittäinkin hyvä kokemus! Etenkin alku- ja jälkiruoka olivat erinomaisia, eikä pihvi siinä välissä myöskään keskinkertaiseksi jäänyt. Palvelu oli, kuten aiemminkin, melko tyypillistä suomalaista palvelua eli ”ihan ok”.

Ainoa, ehkä vähän jopa merkittäväkin, ikävä asia oli voimakas savun/grillin haju; olimme yläkerrassa, liekö ollut ilmastoinnissa jokin hetkellinen vika kun puuhiiligrillin käryt tuntuivat ohjautuvan sinne – viime kerralla alakerrassa ei tällaista hajuhaittaa ollut. Kunnolla asian huomasi vasta hotellilla – efekti oli kuin ennen vanhaan, kun tupakointi oli ravitsemusliikkeissä sallittu: hiusten pesu kaksi kertaa sampoolla ennen nukkumaanmenoa ja kaikki päällä olleet vaatteet suoraan pyykkipussiin.

Tänne uudelleen, mutta ehkä sittenkin vain alakertaan 🙂

(Käyty: 22.11.2013)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.