Solna lounaalla

Yleensä jaarittelen blogissa ensisijassa vähintään kolmen ruokalajin illallisista, mutta tällä kertaa kyseessä on pikkeuksellisesti lounas, joka kuitenkin olisi kaikin puolin voinut olla blogiin kelpaava illallinenkin, jos se vain olisi nautittu muutamaa tuntia myöhemmin. Solna on pieni ravintola Munkkiniemessä, kerrostalon alakerrassa. Siitä poikkeuksellinen ”lähiöravintola”, että sen laatu on tasaisesti korkea – onhan se säilyttänyt bib gourmand -merkinnän Michelin-oppaassa jo useamman vuoden. Jostain syystä oli kuitenkin vuosia siitä, kun viimeksi olin käynyt.

Olimme täällä duuniporukan kanssa pikkujoululounaalla. Tulin työesteiden vuoksi kymmenisen minuuttia muiden jälkeen, ja porukka oli jo ehtinyt jakautua kuplajuomien suhteen: parilla Novelle, muilla Cava Aliguer Brut Vintage. Huomasin vaistonvaraisesti pian valinneeni jälkimmäisen puolen. Varsin kelvollista cavaa.

Lounaslistalta valitsin alkuun härkätartaria keltuaisconfitin kera. Nykyisin ”paremmissa” ravintoloissa tuntuu olevan harvinaisuus, että tartar olisi muotoiltu ”vanhanaikaisesti” pihviksi, niinpä Solnankin tartar oli kauniisti aseteltu annos murusteltua lihaa, sipulia ja hiukan kiinteytettyjä keltuaisia. Liha oli ehkä aavistuksen miedosti maustettua sellaisenaan, mutta komponenttien kanssa yhdessä maut toimivat hienosti.

2013-11-28 13-25-37 IMG_8128

Pääruoaksi päätin viikon sisään kääntää jo kolmannen posken, kun listalta löytyi annos ”vasikanposkea, puylinssejä ja portviinikastiketta”. Näistä kolmesta (eka Tamperella, toka Farangissa) tämä oli kokonaisuutena hienoin nappisuoritus: suussa sulavan täydellinen rakenne ja erinomaisen herkullinen maku. Linssit ja muut kasvislisäkkeet piti urakoida alta pois, mutta erityisesti yksi komponentti, veripyree, oli kerrassaan mainiota ja toimi posken kanssa hienosti yhteen. Viiniksi ehdotettu rhônelainen grenache-syrah-sekoitus (Crozes-Hermitage La Maurelle 2009) oli mainiota ja sopi hyvin pitkään haudutetulle lihalle.

2013-11-28 13-45-53 IMG_8131

Jälkiruoaksi valitsin rommi-baban vaniljajäätelön kera. Hyvä annos tämäkin: rommisokeriliemi maustoi baban maukkaaksi ja sopivan kosteaksi, ja pehmeä jäätelö viimeisteli maun ja pehmensi muruisen rakenteen.

2013-11-28 14-15-58 IMG_8136

Lopuksi maistui vielä tuplaespresso.

Pitääpä merkitä muistiluuhun, että täällä pitää käydä nauttimassa maistelumenu!

(Käyty: 28.11.2013)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.