Meripaviljonki ekaa kertaa

Hakaniemessä Eläintarhanlahden rantaan avautui sopivast kesän korvilla ravintola Meripaviljonki, jollain ponttoonisysteemillä veden päällä nököttävä paljoti lasiseinäinen rakennelma. Sitä piti tietysti mennä kokeilemaan.

Ravintolasaliin astuessa tuli sellainen vähän bistrofiilis, mikä sai hiukan laskemaan odotustasoa. Toisaalta taas tarjolla oli useaa samppanjaa laseittain, mikä taas herätteli toiveita. Otin vaihteeksi roseeta, Piper-Heidsieck Brut Rosé Sauvage, joka tuotiin valmiiksi lasiin kaadettuna; mukavan kesäinen kuplajuoma.

Ruokalistalla oli paljonkin kiinnostavia annoksia, lisäksi à la carten annoksista oli koottu lyhyitä menukokonaisuuksia. Päädyimme molemmat nimikkomenuun, menu Meripaviljonki. Valmista viinipakettia ei kuulunut olevan, mutta tarjoilija sanoi mielellään valitsevansa sopivat viinit. Tällä mentiin, jotta tulisi samalla jotain kuvaa paikan niin ruoka- kuin juomaosaamisesta.

Alkuruokana oli Ahvenanmaan karitsanrilletteä, hedelmä-chutney’a ja minttuaiolia, taisi mukana olla jotain sinapinsiemenjuttuakin. Annos tarjoiltiin kuplastomaiselta lautaselta – kuulemma ei kovin käteviä, koska rikkoutuvat hekposti, mutta kovasti hauskan näköisiä. Itse rillette oli maukasta, hennon karitsaista, ja kevyesti minttuinen aioli sekä sinapinsiemenet olivat sen kanssa erittäinkin hyvin yhteensopiva makuyhdistelmä, myös tarjoilijan valitseman sisialaisen Sedàra Donnafugatan kanssa. Hedelmä-chutney, vaikka sinänsä ihan maistuvaa, sen sijaan omaan makuuni kovin outo lisäke annokseen: se dominoi makuja tyystin, jos sitä erehtyi ottamaan samaan haarukalliseen rilleten kanssa. Ihan varmuutta hedelmien lajeista ei aistinvaraisesti saatu, mutta rusinat ainakin tunnistettiin ja todettiin niiden etenkin olevan väärässä seurassa.

Pääruoaksi saimme reilun annoksen piparjuuren kera paistettua Imatran kuhaa, viinivaahtokastiketta, sitrusperunaa ja kasviksia, ainakin kaalia, retiisiä ja sipulia. Kaali ja retiisi eivät oikein osuneet makuuni (ne harvoin osuvat) ja puolisonkin, kaalinystävän, lautaselta löytyi niistä vikaa, mutta krouvisti muhettennettu hyvin varovasti sitruunainen perunalisäke sen sijaan oli omasta mielestäni erinomaisen herkullista. Kuha oli ihan hyvää, rapeakuoriseksi ja sopivan kypsäksi paistettua. Juomana Gustave Lorentz Pinot Blanc (2010) oli oikein hyvä pari.

Meripaviljonki-menun jälkiruokana oli talon kondiittorin valmistama kultasuklaaleivos, vanilja- crème pâtissièren ja jonkun marjageelin kera. Leivoksen suklaamousse oli oikein kelvollista – sen sisällä oli joku marja- tai hedelmä sydän, onneksi pieni; nykyisin kaikkiin suklaaleivoksiin ja -kakkuihin pitää tunkea marjaa tai hedelmää mukaan, mikä omaan makuuni on kovin onnetonta – mutta siis yleinen epätapa eikä tälle ravintolalle ominainen vika. Kuohkea vaniljakastike oli oikein hyvää ja toimi hyvin niin suklaan kuin marjageelinkin kanssa. Eteläafrikkalainen Laborie Estate Pineau de Laborie oli hyvä paritus niin suklaalle kuin marjaisuudellekin. Varsin hyvä jälkkäri siis! Annoksen nimessä keikkuva ”kulta” tosin oli vähän hassu, kun eihän kulta nyt miltään maistu, pelkkä koriste 🙂

Kahvin kanssa uskaltauduin kysymään jotain erikoisempaa tislettä baarin pullorivistön rohkaisemana. Ainakin paria grappaa löytyikin, kirkasta ja kypsytettyä – päädyin kirkkaaseen Villa Pratoon, mainio perusgrappa espresson kaveriksi.

Ihan hyvä menu: ei omaan makuuni toki täydellisiä annoksia, mutta jokaisessa jotain erinomaistakin, ainakin siinä määrin, että blogikriteerit täyttyivät. Viinilista ei ollut kauhean suurellinen vaan aika lyhytkin, mutta ei missään tapauksessa tylsä ja banaali – tarjoilijan tekemät viiniparitukset olivat myös ihan osuvia. Palvelu oli asiallista ja osaavaa, mutta sikäli vähän ”suomalaista”, että hirveästi ei turhia puhuttu, esim. annoksia ei juurikaan esitelty pöytän tuotaessa – kysymyksiin sen sijaan tuli heti osaavat vastaukset. Ympäristö on oikein miellyttävä: isot ikkunat Eläintarhanlahdelle tuovat aina mukavan vesielementin heti pöydän viereen.

Kaiken kaikkiaan siis ihan hyvä lisä Helsingin ravintolaskeneen!

2015-07-02 22-05 IMG_1339.JPG

(Käyty: 2.7.2015)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.