Taiturillinen Shanghai Acrobatic Troupe

Vuoden 2015 Helsingin juhlaviikkojen Kiina-teemasta valitsemistani kolmesta esityksestä viimeisenä oli vuorossa Shanghai Acrobatic Troupen Zodiac Legend Jäähallissa.

Esityksessä oli runsaasti tuttuja perinteisiä sirkusnumeroita mutta myös nykysirkushenkisempää ainesta, kaikki nivottuna löyhästi yhteen kiinalaisten horoskooppimerkkien ympärille. Nythän, 2015, on taas menossa vuohen vuosi, kuten silloinkin, kun itse synnyin (kuten lienet, hyvä oletettu lukijani, voinut havaitakin, meitä vuohen vuonna syntyneitä pidetään rauhallisina, ystävällisinä, vilpittöminä, hyväsydämisinä, ujoina, taiteellisina ja pessimisteinä 😀 ).

Omasta mielestäni tämä horoskooppihassuttelu toi esitykseen lähinnä paikoin upeaa visuaalisuutta, mutta muuten se oli ehkä enemmän lapsia puhuttelevaa (eikö lapset aina riemastu, kun lavalla on eläinhahmoja? 😉 Varmaankin länsimaista yleisöä varten oli myös liimattu mukaan kaikenlaista ylimääräistä gestiikkaa ja poseeraamista, mikä välillä tuntui vähän hassulta.

Vaikka paljon oli tuttuja juttuja (lautasten pyörittelyä, trapetsilla pyöräilyä, pomppulautoja, jne.), niitäkin oli nautinnollista katsoa, koska kaikki oli niin huikean taidokkaasti ja lennokkaasti tehtyä.

Shanghai Acrobatic Troupe

Shanghai Acrobatic Troupe

Toki erottui myös itselleni ennennäkemättömiä wow-vaikutteisia numeroita, kuten ”Men’s Collective Modelling”, lohikäärme-teemainen numero, jossa 8 akrobaattia teki mm. pyramidin – ei normitapaan toistensa hartioilla jaloillaan seisten vaan käsilläseisonnassa ylösalaisin toistensa niskojen päällä! Tai lopun laseilla tasapainoilu, jossa tavanomaisesta poiketen koko komeus lepäsi naisen nenän päällä (”Nose Balancing”, kuva alla).

Ehkä kuitenkin parhaiten ryhmän virtuoosimainen taidokkuus ja tyystin täydellinen kehonhallinta kiteytyi ”Singe Sculpture” -yksilönumerossa, jossa nuorimies väänteli vartaloaan inhimillisesti mahdottomiin asentoihin ja liikkeisiin – onneksi kukaan ei ollut tainnut muistaa hänelle kertoa, että kappale kaatuu, jos sen painopisteeseen kuvitellusti kiinnitetty luotilanka kulkee tukipinnan ulkopuolelta. Mukana oli myös pari breakdance-henkistä moovia, ainkin joku turtle ja luonnottoman pitkä headspin – näissäkin kuitenkin muu vartalo ja jalat hyvin balettimaisen hallittuina. Mykistyttävän taidokas ja silmää hivelevän kaunis numero!

Kolminetoista numeroineen ehkä jossain määrin epätasainen, mutta kokonaisuutena huikean viihdyttävä esitys, jonka monissa parhaimmissa kohdissa pelkään pahoin fysiikan tai ainakin fysiologian lakeja pidetyn perinpohjin pilkkana.

(Nähty: 22.8.2015, Helsingin juhlaviikot, Helsinkin jäähalli)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.