Meritorppa

Hotelli Kalastajatorpan yhteydessä Munkkiniemessä olevassa ravintola Meritorpassa on tullut käytyä aiemminkin, mutta bloggaamatta, joten ehkä nyt on aika korjata tuo puute. Meritorppa valikoitui tällä kertaa paristakin syystä: siellä on aina ollut hyvää ruokaa (vaikkei se mitään tajunnan räjäyttäviä kokemuksia ehkä olekaan tarjonnut) – lisäksi sinne on kätevää mennä, kun porukassa joku liikkuu pyörätuolilla. Tällä porukalla syödään yleensä lyhyehkösti eli vain kolme ruokalajia ja kaffet.

Alkuruoaksi otin ankkapastramia, omenaa, selleriä ja paahdettua cashewpähkinää. Ankka oli maukasta ja sellerin ja omenahillokkeen kera perin herkullista! Juomana uusiseelantilainen Sileni Cellar Selection Pinot Noir oli ruoalle ihan toimiva kaveri.

2015-09-20 17-25 IMG_3776.JPG

Pääruoaksi päädyin nauttimaan karitsan ulkofileetä & ylikypsää karitsanniskaa, timjamipolentaa ja suklaakastiketta. Molemmat karitsakomponentit olivat oikein hyviä, niin maultaan kuin rakenteeltaan juurikin parahultaisia. Polenta tuskin on koskaan saanut minua hurmioitumaan ja täyterooliin se tässäkin jäi. Suklaakastike oli sikäli mielenkiintoinen, että omat punaviini-suklaakastike-kokeiluni ovat olleet onnettomia; tässä tasapaino oli kuitenkin ihan kohtuullinen. Juomaksi suositeltu eteläafrikkalainen Tormentoso Cabernet Sauvignon (2012) toimi erityisen hyvin ylikypsän niskan kanssa eikä ollut hullumpi nautittava sellaisenaankin.

2015-09-20 18-02 IMG_3777.JPG

Jälkkärinä oli suklaata, karamellia, pähkinää ja marjoja. Mehevän suklaakun kaverina muut komponentit tekivät annoksesta sekä herkullisen että kauniin. Juomaa ei olisi välttämättä edes kaivannut, mutta toki Burmesterin Tawny maistuu aina, varsinkin suklaan kera.

2015-09-20 18-43 IMG_3794.JPG

Espresson kera vielä viinaa, ja hyllystä löytyikin mainio grappa: SOLO D’UA di Amarone. Kahvien kera otimme jaettaviksi vielä pari annosta pikkumakeita (petits fours), käytännössä suklaakonvehteja: suola-karamelli, créme caramel ja cassis. Suklaa ja grappa on yllättävän sulava yhdistelmä.

2015-09-20 19-25 IMG_3800.JPG

Kuten ennenkin, varman hyvää ruokaa ja ihan ystävällistä osaavaa palvelua. Kohokohtiin on luettava ulkokulinaarisena ansiona ikkunasta avautuvat näkymät: meri ja kirkkaan sään sattuessa auringonlasku hivelevät silmää samalla, kun ruoka ja juoma kutkuttelevat makuelimiä. Perin toimiva kokonaisnautinto!

2015-09-20 19-24 IMG_3798.JPG

(Käyty: 20.9.2015)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.