Koruttoman kaunis 420PEOPLE

Aleksanterin teatterissa nähdään keväällä vierailuja, joita Tero Saarinen Company on tuottanut osana 20-vuotisjuhliaan. Lupa lienee siis asettaa odotukset korkealle! Tällainen tapaus oli tšekkiläinen ryhmä 420PEOPLE kahden teoksen illalla.

Eka biisi 14’20” oli duetto Jiří Kyliánin teoksesta 27’52” (2002), jonka tanssivat Václav Kuneš ja Nataša Novotná, ryhmän perustajat. Alle varttisena napakan pituinen pätkä on vangitsevan intensiivistä liikettä, jossa kehollisuus korostuu paitsi molempien paljaina ylävartaloina myös etenkin omaperäisinä nostoina, kiertoina, tasapainoiluina. Naisen ja miehen hahmoilla on vahva yhteys, joskaan ei ihan seesteinen; jonkinlaista keskinäistä yhteisriippuvuutta, välillä kitkaistakin. Kuten elämä.

Väliajan jälkeen nähtiin Kunešin oma koreografia Wind-up (2012), jossa Kunešin ja Novotnán lisäksi tanssivat Zuzana Herényiová, Jussi Nousiainen, Milan Odstrčil ja Alexandr Volný. Myös tämä on hyvin fyysistä, karua, hienostelematonta – mutta vahvaenergisessä koruttomuudessaan kiehtovan kaunista. Krouviutta korostaa myös lavastus tai tarpeisto, joka koostuu joukosta EUR-puulavoja mm. projisointitasoina ja keikkualustoina – niin taitavasti kuin myös pilke silmäkulmassa. Hienovaraista huumoria viljellään pitkin matkaa muutenkin liikkeissä ja gestiikassa. Kolmeen varttiin mahtuu paljon hienoja kohtauksia, mm. miesten kvartetto ja duetto nostoineen ja tiiviine kontakteineen, Volnýn soolo, Nousiaisen ja Novotnán duetto, jne.

Erittäinkin hyvin kannatti tuoda tämä huikean kyvykäs ryhmä Prahasta asti tänne kauas pohjoiseen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.