Bisto O Mat lyhyesti mutta nautinnollisesti

Turkuun oli matka illalliselle, mutta ajoissa kun oltiin liikkeellä, piti lounastakin saada. Kun reittiä vähän viilasi, osui matkalle kehuttu Bistro O Mat (koita tökätä ravintolan sivuilla vipeltäviä veikeitä lampaita!). Tästä kauppakeskuksen pihassa piilottelevasta ravintolasta olin aiempaa kokemusta saanut vain parin vuoden takaisesta Taste of Helsingistä. Hyväksi onneksi sattui olemaan arkipyhä ja jo lounasaikaan tarjolla à la carte -lista. Tarjolla oli kaksi valmista kolmen ruokalajin menua, maisteltiin molemmat, kahden kun oltiin liikkeellä (ao. annokset menusta II).

Alkuruoan nimi oli Hareng eli lämminsavustettua silakkaa, mehustettua lohta ja perunavaahtoa. Kauniin annoksen pohjalla oli ohut siivu mustekalan musteella marmoroitua lohirakennelmaa, sen päällä silakkaa, jonka päällä kuohkeaa perunaa, lisänä vielä voita. Rakenteeltaan aavistuksen mössöinen, mutta erinomaisen herkullinen annos!

2016-05-05 12-18 IMG_7416.JPG

Pääruoka, Bœuf & Béarnais, sisälsi entrecôtea, béarnaisekastiketta, grillattua neulapapua, pekonia sekä erillisessä kipossa perunasosetta ja sipsejä. Pihvi oli kypsyydeltään sopiva, mehukas ja herkullinen. Pavut ihan jees (papujen ystävä en erityisesti ole, pakollisia vihreitä…) ja pekonit reilun kokoisia ja mukavan rapeita. Erityishuomiona mainittakoon oliiviyrtti, jota en ensin edes tunnistanut – sopi annoksen makuihin ja oli reilun kokoisena hauskan näköinen, kuin mustekalan vegeversio. Kastike oli myös erittäin hyvä: lapoin sitä suuhun perunasoseelle tarkoitetulla lusikalla. Juomaksi valitsin listalta Prioratin alueelta luomukasvatettua mainiota espanjalaista punkkua, jolla on hauska geometrinen nimi: Gratavinum 2𝜋r.

2016-05-05 12-37 IMG_7418.JPG

Jälkkäri, Chocolat & Framboise, oli valkosuklaamoussea, lakritsaa ja vadelmasorbettia, vadelmaa lisäksi tuoreena, pakastekuivattuna ja marenkina. Mousse oli hauskasti kolmiosainen: tummasuklaakuorrutuksen alla valkosuklaamoussea, jonka sisällä (nähtävästi) maitosuklaamoussea. Erittäin herkullinen! Vadelman ja lakritsan maut sopivat mousseen mainiosti.

2016-05-05 13-11 IMG_7442.JPG

Erittäin hyvä menu siis! Olosuhteiden vuoksi vain pikainen tutustuminen, mutta ainakin tältä pohjalta Bistro O Mat oli ylen positiivinen kokemus: erittäin hyvää ruokaa, lyhyehkö mutta kiinnostava viinilista, ystävällinen palvelu ja mukava ympäristö (isoista ikkunoista puistonäkymä). Toki pitää päästä maistelemaan lisää ja varsinkin viinipuoli jäi laajemmin tunnustelematta, mutta kiinnostus heräsi!

2016-05-05 11-59 IMG_7400.JPG

(Käyty: 5.5.2016)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.