Pastis sydämellä

Pastiksesessa, Murun pikkuveljessä, olen käynyt pari kertaa aiemminkin, mutten ole kirjoitellut kokemuksista, joten nyt on hyvä hetki korjata puute, vaikka liikkeellä oltiinkin jo lopputiltapäivästä ja melko lyhyellä kaavalla.

Oli parsa-aika ja tarjolla kolme erilaista parsa-annosta, joista valitsin alkuun haudutettua valkoista parsaa, paistettua osterivinokasta ja salvia-hollandaisea. Parsa ja hollandaise olivat odotetusti moitteettomia, mutta annoksen nosti tavanomaisen yläpuolelle erinomaiset osterivinokkaat, jotka oli paistettu lähes rapeiksi – vahva sienen maku sopi hienosti ”mausteeksi” perinteiselle ja tutulle parsa-hollandaise-kombolle.

2016-06-14 16-49 IMG_8820.JPG

Pääruokalistalta oli pakko valita annos, jossa oli peräti kahta sisäelintä: paistettua karitsan sydäntä ja kateenkorvaa, soubise-kastiketta, mukana myös ainakin paistettua perunaa ja vihreää parsaa sekä paahdettuja cashew-pähkinöitä. Sydän oli maukasta ja enimmäkseen pehmeää (yksi kohta jäi syömättä), kateenkorva oli herkullista ja sipulivalkokastike mainiota. Peräti nerokasta oli yhdistää mukaan paahdetut cashew’t, jotka sointuivat varsinkin sydämen makuun täydellisesti. Hyvä suositusparitus oli saksalainen pinot noir, J² Gau-Odernheimer Spätburgunder.

2016-06-14 17-21 IMG_8840.JPG

Jälkkärivalinnaksi osui suklaa- crème brûlée ja maito-inkiväärijäätelöä. Brûlée oli oivallisen suklaista (ei kaakaoista) ja samettista ja sokerikuori sopivan rapea ja lohkeava. Jäätelön vieno inkivääriaromi toi annokseen mukavan pienen särmän.

2016-06-14 18-09 IMG_8848.JPG

Lyhyt mutta varsin nautinnollinen kokonaisuus! Perinteiset ja taidokkaasti valmistetut annokset oli onnistuneesti nostettu tylsän ja tavanomaisen tuolle puolen makumaailmaan täydellisesti sopivilla pienillä makulisillä. Kuplavesi taisi olla paikalla kuplitettua, mistä ekologinen lisäpiste. Omenavoi leivän kera oli maukasta. Palvelu oli osaavaa ja pääosin ystävällistä – mutta ehkä annoksista olisi voinut kertoa hiukan vielä yksityiskohtaisemmin. Ravintolan ilmava interiööri on miellyttävän oloinen, ja vaikka vieressä oli välillä ääneskäkin isohko porukka, pystyi omassa pöydässä silti hyvin keskustelemaan.

Varsin hyvä kokemus, siis!

2016-06-14 16-36 IMG_8816.JPG

(Käyty: 14.6.2016)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.