Meat District: lihaisa lounas

Porvoossa tuntui olevan useitakin kiinnostavia ravintoloita. Yhden yön reissuun mahtui vain yksi illallinen, mutta onneksi parikin lounasta, joista ensimmäinen osui vasta keväällä avattuun Meat Districtiin. Oli vähän oikukas ilma, mutta kesä ja lämmin, joten istahdin terassille, tilasin listalta lihaa ja nautiskelin Pierre Paillardin samppanjaa.


Alkuruoaksi valikoitui Tartar Bosgård, läheisen Bosgårdin tilan luomu-charolais-naudasta. Liha oli erinomaisen herkullista, raikasta, lihan makua kunnioittaen varovasti maustettua ja todella suussasulavaa (rakenne tosin tuntui enemmän jauhetulta kuin revityltä). Lisukkeet olivat kekseliäitä ja hienolle lihalle mitä sopivimpia: pohjalla katajanmarjamajoneesi sekä päällä mustajuurisipsejä ja marinoituja sinapinsiemeniä. Kaikki komponentit erittäin herkullisia ja perin hyvin yhteensopivia. Maultaan yksi parhaista tartar-annoksista, joita olen koskaan syönyt!
2016-08-09 14-11 IMG_0374.JPG

Pääruoaksi löytyi listalta kunnon pihvi, Entrecôte 300g. Lihan alkuperästa kysyttäessä kotimaisuus selvisi, tarkemmin ei, enkä käynyt tenttaamaan. Erittäin herkullista tämäkin, runsaasti lihaa ja sopivasti maukasta rasvaa – kokoa oli tosin sen verran, että piti alkaa jo hiukan priorisoida, joten isompia rasvakohtia jätin lautasen reunalle. Pyytämättä ja yllättäen pihvin kylkeen tuli kipollinen salaattia ja toinen ranskalaisia sekä vielä bearnaisekastiketta. Kastike oli hyvä sinänsä, mutta jäi suurelta osin syömättä, koska pihvin maku oli sellaisenaan niin huikea. Maukkaita rapeita ranskalaisia sen sijaan pistelin reippaasti. Salaatille valitettavasti jäi kovin vähän tilaa, mikä oli harmi, koska siihenkin oli pistetty ajatusta: perussalaatin lisäksi mukana mm. marinoitua punasipulia ja jotain hyvää yrttimajoneesia (olikohan rakuunasta). Juomaksi ehdotettu italialainen punaviini, Basilisco Teodosio, oli mainio pari lihalle.

2016-08-09 14-34 IMG_0404.JPG

Oikeastaan en olisi jaksanut enää jälkkäriä, mutta onneksi sille on ihmisen anatomiassa oma jälkuruokamahansa. Annokseen nimeltä Berries & Vanilla osui valintani. Tartalettipohja oli kukkurallaan, nähdäkseni vaniljakiisseliä, mansikkahilloa, vaniljajäätelöä sekä tuoreita marjoja, vadelmaa ja mustaherukkaa. Mainio tämäkin. Kahvi tuli hauskassa kipossa, kuvassa alla.

2016-08-09 15-12 IMG_0407.JPG

Erittäin hyvä lounaskokemus! Lisäpisteet vielä siitä, että vesi oli paikalla kuplitettua hanavettä (Thoreau) eikä epäekologisesti kaukaa pulloissa roudattua.

Tänne pitää joskus tulla myös illalliselle syömään pidemmän kaavan mukaan!

(Käyty: 9.8.2016)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.