Hyvää raakana

Helsingin sushi-mestoista Umeshu on kestosuosikkejani: tila ja ympristö on ehkä hiukan ahdas ja nuhjuinen, palvelu arkista ja tasoltaan vaihtelevaa, mutta ruoka ei ole koskaan pettänyt.

Varsinaisen sushin sijaan nautin mieluummin sashimia, ja Umeshussa kaikkia ”nigirejä” onkin saanut ”sashimeina”, ja niin lopulta nytkin vaikka tarjoilija tällä kertaa hiukan nikottelikin tilaukselleni: siikaa, grillattua lohta ja grillattua kampasimpukkaa. ”Grillattua” tässä tarkoittin hyvin kevyesti pinnalta kypsytettyä mutta muutoin raakaa. Sashimit tarjoiltiin kauniisti jäämurskakulhon päältä inkiväärin kera. Kaikki kolme olivat mitä mainioimpia  – erinomaiset aidot maut, joita pieni pintagrillaus ja soijakastike hienosti korostivat. Juomana kaloille toimi hyvin itävaltalainen Loimerin raikas Lenz Risesling.

2013-08-26 20-12-12 IMG_7219

”Pääruoaksi” otin lihaa, Beef tatakin, jossa oli härän marmorifileetä, yakitarekastiketta ja cashewpähkinää. Liha oli sopivasti medium miinus. Lihan maut olivat erinomaiset; napostelin lisukkeet ensin pois, ja nautin sitten pelkästä lihasta sellaisenaan – mielettömän herkullista!

2013-08-26 20-34-06 IMG_7221

(Käyty: 26.8.2013)

Linkkejä