Hamppari: Friends & brgrs

Loppukeväästä Helsingissä avattu Friends & Brgrs pyrkii ns. fast & casual -tyyliin, jonka arvolupaukseen kuuluu laadukas ruoka muttei isommin palvelua. Friends & Brgrs lupaa myös laadukkaita raaka-aineita ”mieluiten paikallisilta tuottajilta ja lisäaineettomina aina kun mahdollista”, ja että ruoka tehdään pääosin ”alusta loppuun” paikalla tilauksesta valmistettuna enemmänkin kuin pakasteisiin tms. turvautuen.

Ruoka kyllä vastaa lupausta hyvin:  hamppari, Cheese & Onion Brgr, oli kovastikin herkullinen: pulla oli hyvä ja kuohkea ja pihvi – vaikkakin läpikypsä – oli erittäin mehevä ja todella hyvän makuinen. Karamellisoitu sipuli kruunasi burgerista vielä perin erinomaisen!

Ranskalaiset perunat (jotka tulivat mukana, kun tilasi Mealina) olivat myös erittäin hyviä, makua selvästi enemmän kuin useimmissa muissa paikoissa ja rakenne juuri sopivan rapea päältä ja pehmeä sisältä.

2015-07-15 18-28 IMG_1721.JPG

Ruoassa siis ei mitään vikaa – puitteista kuitenkin pari kehitykohdetta: ympäristö ja odotusaika. Sali on meluisa ja ravintolan layout ei ole oikein onnistunut: tiskille, josta ruoat tilataan, on aina jono, jonka läpi suurin porukka sujahtelee hakiessaan annoksiaan keittiön luukulta; lopputuloksena rauhaton massa seisoskelevia ja puikkelehtivia ihmisiä. Tilatessa saa hälytyslaitteen (kuvassa alaoikealla) ja arvion, kauanko kestää – nyt arvioitiin 20 min. Ja katso – 39 min kuluttua värkki alkoikin jo päristä ja vilkkua. On toki mielipidekysymys, onko tuo pitkä aika odottaa hampurilaista (fast & casual…), mutta väitän, että keittiön ja salin kapasiteetit eivät ole ihan sopusuhtaiset. (Todettakoon kuitenkin, että muutamasta käyntikerrasta nyt oli odotusaika ehdottomasti pisin: kahdella aiemmalla kerralla odotusaika on ollut 25-30 min.)

2015-07-15 18-23 IMG_1714.JPG

Ihan mainio ruoka, siis – kunhan vain muistaa ottaa mukaan kirjan tai iPadin ajanvietteeksi! 🙂

(Käyty: 15.7.2015)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.