Blinejä, vodkaa ja syrnikkejä Bystrossa

Entisen Sundmans Krogin tiloissa avautui muutama viikko sitten slaavilainen bistro Bystro, ensimmäinen Henri Alénin ja Tommi Tuomisen kahdesta uudesta ravintolasta niillä huudeilla. Jonkinlaista lounasta piti saada lauantaipäivänä, mikä oli hyvä syy käydä kokemassa tämä uutuus.

”Yllättäen” päädyttiin blineihin (”syö niin paljon kuin jaksat”) kaikilla lisukkeilla: mätiä (vaihdoin pakettiin kuuluneen kirjolohenmädin muikunmätiin), lohi-siika-tartaria, sienisalaattia, suolakurkkua, punasipulia ja smetanaa (itse hapatettua). Erittäin hyviä kaikki, maut ja rakenteet kohdallaan; omaan makuuni etenkin kala erottui vielä piirun verran edukseen.

Blinejä taisi upota kolmisen. Ne olivat venäläistyylisempiä eli ohuempia kuin Suomessa perinteisiksi muodostuneet reilummin kohotetut paksut rasvaa tirisevät järkäleet. Molempi parempi. Oikein hyvin maistuivat nämäkin, erittäin hyvän makuisia ja mukavasti rapeaa paistopintaa suhteessa enemmän kuin paksuissa blineissä.

Juomaksi näin lounasaikaan riitti kuplavesi. Listan juomapuolella (”normaalit ruokajuomat”) oli kuitenkin sen verran mielekiintoisia vodkia, että piti kokeilla: valitsin Fair Quinoa Vodkan, ranskalaisen luomu- ja fair trade -kvinoatisleen. Kvinoahan on terveellistä, semminkin kun luomua on! Erittäin hyvä ja lempeä vodka.

2016-03-26 12-06 IMG_6644.JPG

Vähän himmailin blinien ahmintaa, koska halusin kokeilla jälkkärilistan syrnikkejä eli venäläisiä rahkalettuja. Annokseen kuului lisäksi vadelmahilloa (samaa, jota tuotiin teen kanssa pöydän toiselle puolelle) ja kermavaahtoa. Pehmeitä, kuohkeita pikkulettusia, joiden mausssa oli selkeä mukavan raikastava rahkaisuus. Oikein mainio jälkkäri!

2016-03-26 12-56 IMG_6656.JPG

Erittäin hyvät letut siis, niin suolaiset kuin makeat, kaikkine tykötarpeineen. Oltiin aikaisin liikkeellä, joten ravintola oli lähes tyhjä, mutta väkeä alkoi vähitellen tulla. Valoisa tila ja miellyttävän lämminsävyinen sisustus. Palvelu ihan ystävällistä ja osaavaa. Hiukkasen jäin miettimään, kantaako näin melko kapea konsepti kovin pitkään, vaikkakin toteutus on laadukas. No, toivottavasti kantaa – täällä tulee varmastikin käytyä uudelleenkin.

2016-03-26 11-46 IMG_6632.JPG

(Käyty: 26.3.2016)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.